MBO

Inzetten van vakmensen in het MBO


Vakmensen en professionals die hun kennis willen delen met de nieuwe generatie zijn zeer welkom in het onderwijs. Ze zijn een expert op hun vakgebied en dat is heel waardevol voor studenten. Belangrijk is dat deze kennis door middel van goed onderwijsontwerp, activerende didactiek en valide en betrouwbare toetsing zo over gebracht wordt dat studenten ook daadwerkelijk leren wat je wil dat ze leren.

Instromende docenten hebben behoefte aan begeleiding om hun onderwijsvaardigheden te ontwikkelen. Natuurlijk biedt jouw instelling hier ondersteuning voor, bijvoorbeeld d.m.v. de BDB/BKO, maar het liefste zou je deze waardevolle vakmensen direct in willen zetten voor het onderwijs.

De korte introductiecursus ‘onderwijsontwerp, lesgeven en toetsen‘ is hier een ideale oplossing voor! In drie sessies, verspreid over maximaal drie weken, krijgen instromende docenten genoeg bagage mee om van start te gaan met het geven van onderwijs.

caret-down caret-up caret-left caret-right
Ir. Aad Vijn Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde & Informatica, TU Delft

“Ik heb de cursus  ‘Onderwijsontwerp, lesgeven en toetsing’ gevolgd bij Anneke. Met behulp van Blended Learning, combineert Anneke theorie met groepsactiviteiten waarbinnen deelnemers kunnen reflecteren op hun eigen ervaringen om zo de besproken principes, zoals ‘constructive alignment’, beter te kunnen begrijpen. De waardevolle theorie over hoe ‘leren’ echt werkt kan ik niet alleen in mijn lesgeven, maar ook in het dagelijkse leven toepassen.”