Training & Coaching

Training & Coaching


“Everyone who remembers his own education remembers teachers, not methods and techniques. The teacher is the heart of the educational system.”

Wil je graag je werk als docent, leerkracht of trainer met plezier en zelfvertrouwen doen?

Wil je je onderwijs en toetsing zo ontwerpen en uitvoeren dat je studenten, leerlingen en cursisten gemotiveerd meedoen én leren wat je graag wil dat ze leren?

Ga je naast je werk in je vakgebied ook lesgeven en wil je graag begeleiding in het ontwikkelen van je onderwijsvaardigheden?

Als docent ben je niet alleen bezig met de ontwikkeling van je leerlingen en studenten, je bent ook continue bezig met je eigen ontwikkeling. Je leert van je interactie met je leerlingen en studenten, je houdt jezelf op de hoogte door het lezen van vakspecifieke literatuur en je bezoekt beurzen en conferenties. Als je wil werken aan specifieke docentvaardigheden, dan volg je hier een training voor of laat je je begeleiden door een coach.

Ook als je instroomt als docent heb je behoefte aan begeleiding om je onderwijsvaardigheden te ontwikkelen. Professionals en wetenschappers die hun kennis willen delen met de nieuwe generatie zijn zeer welkom in het onderwijs. Je bent een expert op je vakgebied en dat is heel waardevol voor studenten. Belangrijk is dat je deze kennis door middel van goed onderwijsontwerp, activerende didactiek en valide en betrouwbare toetsing zo over kunt brengen dat studenten ook daadwerkelijk leren wat je ze wilt leren.

Onderwijs is een heel mooi werkveld, maar lang niet altijd even makkelijk. Als docent/leerkracht wil je het beste voor de leerlingen of studenten, de school of opleiding en voor jezelf, maar soms mis je net dat beetje kennis en de vaardigheden om dat te bereiken.

Ik help je graag een nog betere docent/leerkracht te worden, zodat jij met plezier en zelfvertrouwen jouw werk kunt doen. Dit kan ik doen door middel van training en/of coaching in teamverband en/of individueel.

Zo kan ik gerichte workshops, cursussen, studiedagen en heidagen aanbieden over, onder andere,:

 • toetsing & feedback;
 • activerend onderwijs;
 • onderwijsontwerp; en
 • internationalisering

Ook kan ik als coach jou of jouw team begeleiden door middel van:

 • Hulp bij het ontwerpen en ontwikkelen van onderwijs en toetsing;
 • Didactische coaching;
 • Coaching op de pijnpunten die je zelf aandraagt;
 • Samen interessante en effectieve werkvormen ontwerpen;
 • Lesobservaties en peer reviews met zeer gerichte feedback;
 • 360 feedback analyseren en omzetten naar concrete acties;
 • Evaluaties van onderwijs en toetsing en begeleiding bij verbeteringen;
 • Concrete en weloverwogen stappen te helpen zetten naar het internationaliseren van het onderwijs;
 • Coaching op Engels, interculturele communicatie en diversiteit & inclusie.
caret-down caret-up caret-left caret-right

“Anneke is een zeer vaardige en enthousiaste trainer, die in staat is iedereen binnen een groep op zijn of haar eigen niveau verder te helpen. Ze is flexibel en heeft aandacht voor persoonlijke leerdoelen van de trainees zodat ze de training hierop aan kan passen.”

I found Anneke to be a wonderful teaching coach, who provided clear, efficient and helpful guidance and tips for my teaching and assessment. Anneke gave thoughtful, customized exercises and advice for the unique challenges I was facing with one of my post-graduate courses. I was able to easily apply the techniques I learned and improve my teaching and assessment. Anneke also demonstrates excellent teaching during her courses, making the experience engaging and enjoyable. I appreciated her well-organized and structured course, and the personalized feedback I received.”