Docentprofessionalisering

“Everyone who remembers his own education remembers teachers, not methods and techniques. The teacher is the heart of the educational system.”
– Sydney Hook

Als docent ben je niet alleen bezig met de ontwikkeling van je leerlingen en studenten, je bent ook continue bezig met je eigen ontwikkeling. Je leert van je interactie met je leerlingen en studenten, je houdt jezelf op de hoogte door het lezen van vakspecifieke literatuur en je bezoekt beurzen en conferenties. Soms wil je werken aan specifieke docentvaardigheden en volg je hier een training over of laat je je begeleiden door een coach.

Ook als je instroomt als docent heb je behoefte aan begeleiding om je onderwijsvaardigheden te ontwikkelen. Professionals en wetenschappers die hun kennis willen delen met de nieuwe generatie zijn zeer welkom in het onderwijs. Je bent een expert op je vakgebied en dat is heel waardevol voor studenten. Belangrijk is dat je deze kennis door middel van goed ontwerp, activerende didactiek en valide en betrouwbare toetsing zo over kunt brengen dat studenten ook daadwerkelijk leren wat je wil dat ze leren.