Coaching on the job

Coaching on the job:

Engels en interculturele communicatie


Werk je in een internationale omgeving ?

Is je Engels redelijk en heeft het altijd prima gefunctioneerd, maar schiet het nu tekort voor het werk en de positie die je nu hebt?

Mis je de taalflexibiliteit om in het Engels om met nuance en diplomatie te kunnen communiceren over onderwerpen die gevoelig liggen? Merk je dat je hierdoor de boodschap niet over kan brengen zoals je zou willen bij collega’s en klanten ?

Heb je werk waarbij je maar één kans krijgt om het goed te doen en een juiste indruk te maken ?

Dan is coaching on the job een unieke kans om te werken aan de taalflexibiliteit met betrekking tot diplomatie en nuance in jouw Engels, op maat gesneden voor jouw positie en werk. Je krijgt de mogelijkheid om situaties door te spreken en te oefenen, waarvoor je normaal gesproken maar één kans zou hebben.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Het voeren van gesprekken met (nieuwe) klanten en het geven van presentaties;
  • Het ontwikkelen van zekerheid en competentie om te kunnen reageren op veranderende omstandigheden waardoor je het verhaal dat je zorgvuldig voorbereid hebt moet aanpassen;
  • Het voeren van gesprekken en vergaderingen binnen je eigen organisatie, zoals het voeren van evaluatiegesprekken en het houden van vergaderingen waarbij de inhoud gevoelig ligt;
  • Het samen bekijken en beoordelen van geschreven communicatie.

Door middel van gesprekken, rollenspellen en uitprobeersessies werken we samen aan wát je zegt en schrijft en aan hóe je dit zegt en schrijft. Hierbij gaan we altijd uit van wat er op dat moment bij jou speelt en waarbij jij aangeeft waaraan te willen werken.