Basisonderwijs

Engels & internationalisering in het primair onderwijs


“If we want our children to move mountains, we first have to let them get out of their chairs.”

Wil je je graag onderscheiden ten opzichte van andere scholen in de regio?

Vragen de ouders om meer Engels op school?

Is er besloten dat Engels ingevoerd gaat worden in de hele school, maar weten jullie nog niet goed hoe?

Zijn er leerkrachten huiverig voor deze verandering?

Is de school al langer bezig met Engels en wil je nieuwe leerkrachten meenemen hierin?

Of is, door verschillende ontwikkelingen, de klad er een beetje ingekomen en willen jullie nu de draad weer oppakken?

Dan kan ik vanuit alle invalshoeken goede ondersteuning bieden voor jouw school.

Met de door mij ontwikkelde methodiek bied ik scholen een volledig pakket van onderwijskundig advies in combinatie met een nascholingsprogramma, bestaande uit cursussen Spoken (Classroom) English en workshops vakdidactiek, en 1-op-1 begeleiding van leerkrachten door middel van lesobservaties en feedback.

Tijdens het traject werken we samen toe naar vaardige leerkrachten die met vertrouwen en plezier Engels geven en leerlingen die met plezier Engels leren op een manier die bij hen past. Deze aanpak zorgt voor leuk en leerzaam Engels in alle groepen. 

De vakdidactische workshops en Spoken English cursussen in het curriculum zijn methode-onafhankelijk is en worden altijd in samenspraak met jullie op maat aangeboden. Tijdens de activerende lessen wordt geoefend met praktische werkvormen die leerkrachten de volgende dag direct ook met de leerlingen kunnen uitvoeren. Er komen dus genoeg tips & tricks voorbij. Ik vind het heel belangrijk dat de lessen geen theoretische exercitie zijn maar juist direct toepasbaar in de klas.

Ik luister altijd goed naar wat jullie als school en leerkrachten nodig hebben en zet dan mijn expertise en ervaring in om jullie zo goed mogelijk te helpen.

caret-down caret-up caret-left caret-right
Hellen Schouenberg, Directeur KBs De Regenboog Woerden

“Anneke begeleidt onze school sinds augustus 2017 met het invoeren van Engels in alle groepen. Haar kennis en spraak van Engels en haar enthousiaste en zorgvuldige manier van werken en begeleiden hebben ervoor gezorgd dat alle leerkrachten Engels durven te geven in de klas. Ook die leerkrachten die hier eerst handelingsverlegen in waren.

Haar enthousiasme en kennis van zaken heeft effect op het team. De kinderen vinden Engels een leuk vak en ouders geven de directie terug tevreden te zijn met de nu al behaalde effecten en resultaten. Daarnaast denkt Anneke mee met het invoeringstraject en het maken van een plan van aanpak.”